Zwangerschapsyoga

Met zwangerschapsyoga kun je beginnen vanaf de 12e week. In het begin kan het onwezenlijk zijn, er is bijna niets te zien aan je buik. Maar door aandacht voor je veranderende lichaam leer je ermee omgaan.
De baarmoeder trekt misschien aan de banden in je onderrug of in je liezen. Misschien heb je last van kramp, spataderen of vermoeide benen. Door de oefeningen kun je iets doen aan deze ongemakken.

De ademhaling is je belangrijkste hulpmiddel. Bij alle oefeningen wordt daar gebruik van gemaakt. Er is veel aandacht voor de ademhalingen die je gebruikt bij het opvangen van de ontsluitings- en persweeën. Je leert hoe je kunt persen m.b.v. de adem. Hoe je kunt omgaan met pijn en toch zo ontspannen mogelijk blijven. Hoe meer ontspannen, hoe makkelijker je je opent voor de bevalling.
Bevallen kan hard werken zijn, maar je leert door de yoga hoe daarmee om te gaan.

Samen met je partner kun je gebruik maken van de maandelijkse partneravond. Je partner leert daar hoe hij je tijdens de zwangerschap en de bevalling kan helpen met massage. Jullie leren hoe samen de weeën op te vangen. Je partner leert ook de ademhalingen, zodat hij je ondersteunen en begeleiden kan. Verder leert hij hoe hij actief kan helpen bij het persen. Jij bevalt natuurlijk, maar je partner kan veel hulp en steun bieden.INFO
Yoga Praktijk Swelsen Elsloo
Julianastraat 35 6181GN.
046-4372022
BTW: NL 086342356 KvK 14117048SOCIAL MEDIA
Laatste update Maart 2019
Laatste update Maart 2019